22 oktober, 2007

LIROS Max Load System – nyhet med styrka

Exakt segeltrimning – handlar om att ha skot, fall och trimlinor med minsta möjliga töjning. MLS-System är utvecklat för seglare som vill få ut mesta möjliga prestanda ur sin segelbåt.

Som en naturlig utveckling till att allt fler båtägare vill ha en färdig produkt, fortsätter LIROS att utveckla konsumentvänliga och färdigförpackade skot & fall. Liros har nu tagit fram en helt komplett serie med skot och fall, MLS är tillverkade av NYA Liros Dynamic ( 32-Flätat Rundflätat hölje & 100% försträckt Dyneema i kärnan ). Systemet levereras med färdigsplitsade schacklar och krokar. MLS – System innebär att hela 90% av linans brottstyrka kan utnyttjas, detta tack var att varje öga är hantverksmässigt splitsad av proffesionella riggare. Resultatet innebär att linan “levererar” den utlovade prestanda som krävs för ett säkert och exakt segeltrim. Töjningen är < 1,5% vid arbetslast. LIROS Max Load System finns ute i fackhandeln under senare delen av 2007 och kostar från 985 kr inkl. moms. Info www.lirosropes.se