21 november, 2007

Team Zystems uppnådde alla mål

Team Zystems har summerat sin första säsong i Drakklassen. Målsättningen var att komma på pallen i SM samt topp-tio på VM.

Teamet bestämde sig tidigt för att vara med på alla lokala regattor för att lära känna båten och deltog således i Vårdraken, Rutgerson Cup samt Marstrandsregattan. Trots att vi var rookies och att båten är erkänt svårseglad lyckades vi kapa både första och andraplatser.

Sedan bar det av till Saltsjöbaden där SM (35 båtar) skulle avgöras. Det blev ett hårdvinds SM med grymt skiftande förhållanden (Baggen…say no more). Trots att det kändes motigt med fart och taktik lyckades vi kämpa oss till en andraplats. Det som var lite värre var att vi fortfarande inte riktigt hade lärt oss båten och nu var det VM nästa!

Nu hade dock alla säsongens regattor varit hårdvindsbetonade och vi var helt inställda att ett VM på Irland skulle bli riktigt blåsigt. Tji fick vi, hela tävlingen präglades av lättvind och vi hade bekymmer med timingen i starterna samt lite ”rackig” gång. Efter halva regattan hittade vi dock farten efter mycket filande och snackande med ”gubbarna”, nu var vi på gång och vi hade tätkänning! Tyvärr blev det bara en segling (där vi blev tvåa) med den goa’ känslan ombord och Team Zystems slutade som nia. Surt, men vår målsättning med säsongen blev ändå uppfylld.

Som avslutande bonus blev väl valda delar av besättningen nedbjudna till Cannes av Staffan Larswall för att segla Medelhavsmästerskapen i november. Nu satt fart, taktik och starter och trots att vi inte hann vara med på sista seglingen vann vi hela regattan!

Vi har haft ett mycket trevligt första år i Draken och är imponerade av de fina arrangemangen och även av alla sympatiska seglare vi har träffat. Dessutom är det kul på mästerskapen där mängder av gamla rävar och legender är med.

Team Zystems består av Lars Idmyr (rorsman), Peter ”Krull” Anderson (trim) och Peter Lindh (taktik/fördäck).

Team Zystems seglar för GKSS och består, förutom besättning, av:
– Zystems by Semcon
– Sailracing
– Quantum Sails
– Robship
– Utveckling Norra Älvstranden
– Dirty Dogs Eye Wear