17 december, 2007

Ericssons tävlingsbåt lämnade varvet i Kista

Nu är Ericsson Racing Teams tävlingsbåt för Volvo Ocean Race 2008-09 färdigbyggd. Med mindre än 300 dagar kvar till starten i spanska Alicante lämnade “Ericsson 3” varvet i Kista på Luciadagen för vidare transport till träningsbasen på Lanzarote.

– Det är nästan sex månader sedan vi började bygga båten och vi är alla stolta över vad vi åstadkommit när hon nu lämnar Kista. Det har mycket hårt arbete men också väldigt givande och stimulerande inte minst för att vi har haft fler än 9 000 intresserade besökare här på varvet, säger Killian Bushe som varit ansvarig för båtbygget.

Sent på kvällen, den 13:e december, gick den stora transporten från Kista mot Frihamnen i Stockholm där hon lastades på ett lastfartyg för vidare transport till Lanzarote dit båten anländer i slutet av december. Det var inget litet båtskrov som gav sig ut på stockholmsvägarna på Lucianatten. Med en längd på 21,5 meter, men framför allt en bredd på närmare sex meter, så krävdes det mycket planering och specialfordon för att klara transporten.

Ericsson har redan två VO70-båtar igång för tester och träning. Det är dels den båt som Ericsson seglade med i förra Volvo Ocean Race, samt båten som vann förra gången under namnet ABN Amro One. Dessa två heter numera Ericsson 1 och Ericsson 2.

Info www.ericssonracingteam.com

– Det ska bli spännande att få börja träna med den nya båten och det är viktigt att komma igång med två båt-testerna. Det har vi verkligen sett fram mot, säger svensk skepparen Anders Lewander.