28 december, 2007

Delphia 33 årets importbåt 2008 i USA

Segelbåten Delphia 33 fortsätter att skörda framgångar även utanför Sverige. Den senaste framgången är utmärkelsen ”årets import båt” i USA. Det är tidningen Crusing World som står bakom utmärkelsen. Delphia 33 är också nominerad till ”Årets båt” i Europa.

Delphia 33 får priset för sina seglingsegenskaper, gedigna konstruktion och för väl disponerade utrymmen under däck.

Crusing Worlds sammanfatting:
” All in all, the Delphia 33 packs a lot of fine livability details into a small package that will handily take a family coastal cruising in comfort.”

Delphia 33 hade premiär på Scandinavian Boat Show i Stockholm 2006. Det är en väl genomtänkt och prisvärd utmanare i klassen kring 10 meter.
Delphia 33 följer storasystrarna Delphia 37 och 40 i linjerna och spås att bli varvets nya storsäljare i Skandinavien. En vass lätthanterlig seglare, med stora välplanerade utrymmen under däck. Kvalitén på plast och träarbeten ligger som vanligt i toppklass. Hon är redan i sitt standardutförande väl utrustad för skandinavisk segling. 7/8 rigg från Seldén, Furlex rullfock, rorkult, kölficka, varmvatten, batteriladdare och en Volvo Penta D1-30.
Alla bäddar är av fullängd lite över 2 m. Även toaletten är en liten dröm – dusch, stor toalettskål och bra plats att hänga regnkläder.
Delphia 33 är ritad av Polens mest välmeriterade konstruktör, Andrzej Skrzat. Priset för standardutrustad båt, fritt varvet, med rorkult är 765 000,- kronor. I priset ingår bland annat fullattestor, rullfock, varmvatten, landström med jordfelsbrytare, batteriladdare, ST60 Tridata, och Isoterms kylbox på 75 liter.

Delphia Yachts är Polens största varv och tillverkar cirka 3400 båtar varav 400 segelbåtar per år. Delphia Yachts AB bildades 2005 och marknadsför Delphias segelbåtar i Skandinavien. Bolaget har återförsäljare i Stockholm, Malmö, och Göteborg samt agenter i Oslo och Köpenhamn.

Info www.delphiayachts.se