2 januari, 2008

Nynäshamnsseglare seglar till Antarktis

Nynäshamnskillen Tommy Eriksson gör i år allvar av sina planer på att segla till Antarktis. Följ Tommys seglingar på hans blogg.

Text ur Tommys nyhetsmail:

2008 är året då min resa ner till Antarktis startar. Vardagen så som jag känner till den med ett 9-18 jobb inom den grafiska branschen kommer att förändras radikalt till ett liv ute på havet och den Antarktiska inlandsisen med toppen på berget Mt Vinson som resmål.

Jag som ger mig av är Tommy Eriksson med hemma hamn i Nynäshamn. I grunden alpinist sedan länge med erfarenheter från bl.a. bergen Mt Elbrus, Mt Kinley och Mt Blanc. Även om havet alltid har lockat började det först på riktigt allvar året 2003 då jag införskaffade min båt SY Icebreaker en 32 fot stålseglare. Efter flera tusen distanser seglande längs med Svenska, Norska och Finska kusten så är det nu dags att förverkliga min dröm att segla ner till Antarktis och bestiga Mt Vinson.

Nynäshamn – Antarktis – Mt Vinson ett äventyr som kommer att starta till havs längs med Europas kust vidare till Kanarieöarna och över Atlanten till Brasilien. Framme i Brasilien så har halva sträckan avverkats och resan går vidare längs med Sydamerikaskust ner till Kap Horn, sista anhalten innan Drakens sund över till Antarktis. Framme i Antarktis i december så spänner jag på mig skidorna för att ta mig dom sista 650 km av is och snö till foten av berget Mt Vinson. Går allt som planerat så når jag mitt mål toppen av Mt Vinson 4897 meter över havet januari 2009. Men resan är långt ifrån slutet där då resan hem till Sverige är minst lika lång.

Mitt äventyr kommer ni att kunna följa på min hemsida och min blogg, där kan ni också finna mera information om äventyret och tidigare äventyr.

Hemsida: www.syib.se
Blogg: http://blogg.syib.se