25 januari, 2008

Premiärtätt på största Båtmässan någonsin

Fjolårets mässa slog alla rekord, men Båtmässan 2008 är redan ännu bättre. – Det gick så otroligt bra 2007 att det kanske är svårt att tro, men Båtmässan fortsätter att växa. Alla mässans hallar är fulla och vi har fler utställare än förra året, säger mässansvarig Bengt Wallin.

Båtmässan 2008 är även något av premiärernas mässa. Ett flertal båtmodeller har svensk-, skandinavisk- eller världspremiär under mässdagarna. Bland annat visas:

Gannet 40AWC – en ny 40 fots motorbåt för åretruntbruk, framtagen av Fair Marin i Stockholm
Sportsman 445 – som fyller luckan mellan Sportsman 400 och Arkip 460
GP700 SE – en ovanligt rymlig 23 fots motorbåt
Rhea 800 – en vidareutveckling av Rhea 750
Buster XXL – en utveckling av konceptet enkelt båtägande
– Det är jättekul att Göteborg är en så viktig marknadsplats att företag väljer att presentera sina produkter här, säger mässansvarig Bengt Wallin.

Men det är inte bara båtar som har premiär. Tre nya restauranger påminner om att Båtmässan är så mycket mer än häftiga båtar.

– Båtliv är livskvalitet, god mat är livskvalitet och tanken är att man ska tänka: kommer du ihåg det där sköna vädret då vi satt och käkade räkor efter en dag på havet. Det är helhetsupplevelsen som är viktig.

I Filéalen presenterar Båtmässan en meny inspirerad av samarbetspartnerna Åstols Rökeri och Grebbestad Bryggeri, vilket bland annat innebär en härlig buffélunch. I D-hallen erbjuder RIB Café mat och dryck i en miljö präglad av RIB-båtar – ett av de just nu snabbast växande segmenten av båtar. Och i nya Suzukihallen bjuder Skaldjurscaféet på allt från Hotel Gothia Towers räkmacka till fisksoppa och ostron. Allt serverat på en brygga högt över mässgolvet.

Bilden föreställer den helt nya Linder 445 Sportsman.

Info www.batmassan.se