9 februari, 2008

Båtbyggare från Orust vann igen

Den sakkunniga juryn hade lång överläggning om vilka som skulle bli pristagare i 2008 års ”båtbyggartävling” på Båtmässan. Efter två dagars drillning i teori och praktik av eleverna, kunde så äntligen Pelle Petterson dela ut prischeckarna!

Återigen var det Orust Båtbyggarutbildning i Henån som vann genom Pontus Andersson. Tvåa var Niklas Andersson från Uddevalla Gymnasium och från samma skola kom trean Pontus Larsson.

Juryn var samstämmig i sin motivation – att årets upplaga av elever var den bästa hittills i Båtbyggartävligens historia. Och det var en fin uppvisning i båtbyggeriets fina konst av dessa tredjeårselever inom båtbyggarlinjen. Båtvarven söker skickliga hantverkare hela tiden och i vilket hantverkaryrke kan man direkt efter skolan få ett spännande jobb med bra begynnelselön och förmodligen inga studieskulder?

I år deltog tre elever från varje skola; Vadsbogymnasiet i Mariestad, Båtbyggarutbildningen i Henån på Orust, Uddevalla Gymnasium och Vimmerby Gymnasium (Storebro).

Förstapriset var ett stipendium på 15 000 kr, andrapriset 5 000 kr och tredjepriset 2 500 kr. Tävlingen arrangeras årligen av Kärnsund WoodLink AB i samarbete med Båtmässan, Hallberg-Rassy, Apelmans Båtbyggeri och Windö Marin.

Text & foto: Mats Strömberg

Info www.batmassan.se