18 februari, 2008

Riddafjärdens Marina nylanserar Degerö Yachts

Riddarfjärdens Marina har utsetts till ny svensk generalagent för legendariska Degerö Yachts. Efter några års frånvaro görs nu en nylansering av det anrika finska båtmärket på den svenska marknaden.

Finska Degerö Yachts med grundaren Risto Kristeri i spetsen bygger havsgående segelbåtar för verkliga finsmakare. Degerövarvet ligger i Finska viken 60km öster om Helsingfors.

Båtarna tillverkas för hand med stort kunnande och minutiös noggrannhet. Varje båt är unik och anpassas efter kundens önskemål. Idag går det att välja bland sex modeller i storlekarna 28-38 fot i varianter med såväl däckssalong som klassisk överbyggnad med vindruta.

”Troligen går det inte att hitta mer välbyggda båtar idag säger Riddarfjärdens VD Jan Ljungberg och tillägger ”en Degerö är en båt med själ, byggd av sjöfolk för sjöfolk”.

På mässan ”Allt för sjön” i Stockholm visas klassikern Degerö 28 MS.

Riddarfjärdens Marina AB är specialiserade på båtförsäljning och verkar idag från två marinor i Stockholms City. Kunderna finns i hela Norden. Utöver Degerö Yachts är Riddarfjärdens Marina också svensk generalagent för franska Nautitech Catamarans.

Sedan starten 1953 har Riddarfjärdens Marina utvecklats till en av Sveriges största båtmäklare.

Info www.riddarfjardensmarina.se