22 februari, 2008

Björn Hansen blev Årets seglare 2007

Den rafflande kampen och historiska svenska segern under stormvindarna i Match Cup Sweden fällde avgörandet. Björn Hansen med besättning har utsetts till Årets seglare 2007 av Svenska Seglarförbundet. Av alla framgångar han och teamet hade under året rankar Björn segern i Match Cup sweden i Marstrand som nummer ett. I sommar får han chansen att försvara titeln mot världens absolut bästa match racing seglare, tävlingen pågår mellan 30 juni – 6 juli 2008.

– Utmärkelsen känns givetvis helt fantastisk, otroligt roligt, säger Björn Hansen.

Framgångarna var många förra året, men Björn Hansen tvekar inte länge om vilken prestation som var årets höjdpunkt.
– Match Cup Sweden på Marstrand, det var på hemmaplan och då är det extra roligt att prestera. Ända sedan jag var med som gast 1994 har jag drömt om att få stå överst på prispallen.

Juryns motivering bakom utmärkelsen lyder:
Björn Hansen, Gamla Stans Yacht Sällskap, med besättning blev förste svensk att vinna Match Cup Sweden på Marstrand. Därefter tog han sig till final i Bermuda Gold Cup och blev trea på Monsoon Cup i Malaysia. Därmed blev de fyra i World Match Racing Tour, serien som nu för första gången gäller som världsmästerskapet i matchracing. De får också utmärkelsen för det sjömanskap, lagarbete och den ödmjukhet de visade under Swedish Match Cup i hårt internationellt och nationellt motstånd i mycket växlande extraordinärt väder.

– Ofta är det ju rorsman som får mest uppmärksamhet men vi är ett team som vunnit. I fjol var vi 19 personer som alternerade i besättningen och bidrog till resultaten. Alla har dragit sitt strå till stacken, faktiskt ända sedan 1997, fortsätter Björn.

Match Cup Sweden i Marstrand 2008 seglas den 30 juni-6 juli. Det är ett årligen återkommande seglingsevenemang i världsklass och en publikfest som lockar över 100.000 åskådare. Världens bästa seglare gör upp om bucklan i den svenska deltävlingen i världsmästerskapet World Match Racing Tour.

Match Cup Sweden bjuder inte bara på segling i världsklass, det är också en mötesplats för svenskt näringsliv och en vecka fylld med aktiviteter och underhållning för hela familjen.

Kommentarer

K 13:06:11 2008-02-22

spam! ^^