4 mars, 2008

Största Turbo 3G-täckningen i Stockholms skärgård

Nordisk Mobiltelefon erbjuder mobilt bredband till sjöss som fungerar längs hela den svenska kusten. Ett Turbo 3G-nät som täcker 90 procent av Sveriges geografiska yta och som har upp till 3,1 Mbit/s i nedlänk och Sveriges högsta upplänk på upp till 1,8 Mbit/s*.

– Vi når nu ut med mobilt bredband till platser där det tidigare inte funnits möjlighet till andra internetförbindelser av god kvalité. Det är många som ser fördelar med att kunna ansluta sig från olika platser som t.ex. från båten och sommarstugan, säger Rikard Slunga vd för Nordisk Mobiltelefon.

Modemen, D-50 och D-35, gör att du kan vara uppkopplad under hela din båtresa. USB-modemet D-50, som även fungerar som ett USB-minne, ger alla på resande fot snabb och pålitlig bredbandstillgång. Modemet kopplas direkt till USB-porten i den bärbara datorn. Gateway D-35 är både modem och trådlös router i ett, vilket möjliggör att flera användare kan koppla upp sig samtidigt. Modemet kopplas till 220 V eller 12 V och är därmed en optimal lösning för att använda i båten eller i sommarstugan.

För att ytterligare stärka prestandan till sjöss lanserar Nordisk Mobiltelefon en båtantenn som är speciellt anpassad för sjölivets tuffa krav med robust design. Antennen är försedd med 1dBd gain vilket ger en förstärkt räckvidd. Antennen går att använda både på segel- och motorbåt.

Nordisk Mobiltelefon har även ett unikt veckoabonnemang utan bindningstid för 149 kronor per vecka.
– Vi vill kunna ge våra kunder friheten att på kort eller lång sikt koppla upp sig trådlöst för tillfällig användning som till exempel under båtsemestern, säger Rikard Slunga.

Nordisk Mobiltelefon kommer att finnas på plats under mässan Allt för sjön i Älvsjö den 29 februari till den 9 mars . Välkomna att besöka oss i vår monter (C21:30) för få veta mer om oss och för att ta del av vårt mässerbjudande.

Nordisk Mobiltelefon Sverige AB erbjuder Mobiltelefoni och Mobilt Bredband med Turbo 3G i hela Sverige. Företaget kombinerar pålitlig täckning i likhet med det analoga NMT 450-nätet med hög datahastighet från modern 3G teknologi. Affärsidén är att erbjuda såväl privatpersoner som företag avancerade kommunikationslösningar i form av mobiltelefoni och mobilt bredband med nationell täckning. Nordisk Mobiltelefon Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Nordisk Mobiltelefon AB som även bedriver operatörsverksamhet i bl.a. Norge och Danmark. Läs mer på www.nmt.net