5 mars, 2008

Doro erbjuder gratisprat på semestern

Lagom till sportlov och påskledighet lanserar Doro en outdoor walkie-talkie med en räckvidd på upp till hela 10 kilometer. Doro wt87 är den idealiska reskamraten och erbjuder både enkel, rolig och billig kommunikation under semestern.

Doro wt87 är en kompakt och lätthanterlig sport walkie-talkie som är perfekt att ta med sig i samband med den aktiva semestern. Den används enkelt genom push-to-talk funktionen (PTT) eller det inbyggda röstaktiveringssystemet (VOX). Med drygt 300 möjliga kanalkombinationerna hittar du lätt en egen kanal och slipper störningar från andra användare och enheter. Tack vare den långa räckvidden på uppemot 10 kilometer i öppen terräng går det utmärkt att hålla kontakten även på längre avstånd, såväl i skidbacken som på vandringsleden eller i cykelspåret.

Doro wt87 är en så kallad PMR (Personal Mobile Radio) walkie-talkie, vilket betyder att den fungerar i både Sverige och övriga Europa via det fria FM-bandet 446 MHz. För den semestrande innebär detta en möjlighet att undvika kostsamma mobilsamtal med sina medresenärer. Istället erbjuds gratisprat via walkie-talkien.
– Doro wt87 är ett perfekt komplement till mobiltelefonen när man befinner sig på semester med till exempel familjen. Den fungerar i princip överallt, är inte beroende av mobiloperatörernas täckning och det tillkommer inga samtalskostnader. Dessutom erbjuder walkie-talkies en alternativ kommunikationsform som ofta upplevs som både spännande och rolig, säger Fredrik Forssell, marknadschef på Doro.
Doro wt87 ingår i produktsortimentet för Doro Home Electronics. Här återfinns även nya Doro wt77 – en smidig familje-walkie-talkie med räckvidd på upp till 7 kilometer och Doro hs71pro – en strupmikrofon som är specialanpassad för fysiska utomhusaktiviteter.

Doro wt87 är utformad med en sportig, röd-grå-svart design och levereras i två-pack med en praktisk laddningslösning där walkie-talkie-setet placeras direkt i laddningsenheten. Medföljer gör även ett headset. Doro wt87 finns att köpa i elektronikbutiker över hela landet från februari och kostar cirka 500 kr.

www.doro.se