11 mars, 2008

400 motorbåtar i ny omfattande testbok

400 motorbåtar i test är den första stora sammanställningen över äldre och nyare motorbåtar mellan 17 och 59 fot. Boken ger beslutsunderlag för alla som drömmer och planerar att köpa båt, men den ger också en orientering av motorbåtsmarknaden för dig som vill få mer kunskap. Boken recenseras i Båtliv nr 2, som ges ut 28 mars.

Pressrelease från bokens förlag:

De elva båtkategorierna – cruiser, daycruiser, flybridgebåt, halvpla¬nare, hyttbåt, dubbelruff, högfartsbåt, kabinbåt, snipa, träbåt och walkaround – ger en god överblick, men också en uppfattning om den tänkta båttypen passar dig.

Nordiska, engelska och amerikanska modeller beskrivs med bak¬grund, inredning, utförande, uppbyggnad och köregenskaper. Här finns också uppgifter om tillverkare, tillverkningsår, antal byggda exemplar, motoralternativ, toppfart samt båtens mått, vikt och djup¬gående. Det här är fakta som annars kan vara svåråtkomliga i samlad form. Inredningsbilder och layoutskisser förtydligar bilden.

Alla de vanliga frågorna vid köp får svar i 400 motorbåtar i test:
• Vem byggde båten och varför?
• Hur är den byggd?
• Vilken motor sitter i båten och vad är toppfarten?
• Hur går den i sjö?
• Hur är båten planerad?
• Vilka svagheter har typen?
• Vilka fördelar har modellen?
• Hur är utförande och kvalitet?

Författare är Curt Gelin, uppvuxen i Göteborg, där båtintresset tidigt väcktes med seglingar på familjens SK 40, Miss Lona. Nu färdas han helst i sin Folkbåt eller i sin nyinköpta Fjord 19 Wing.

Som fristående båtskribent har Curts specialitet sedan 1970 varit tester av nya och begagnade motorbåtar samt segelbåtar. Han skriver regelbundet i olika media, men berättar framför allt i varje nummer av Båtnytt om sina intryck. Curt har tidigare skrivit 300 segelbåtar i test och 500 segelbåtar i test, utgivna på Nautiska Förlaget.

Pris 437 kr.

www.nautiskaforlaget.se