10 april, 2008

Stegräknare som inte behöver sitta på höften

10 000 steg om dagen rekommenderas för att må bra. I Silvas produktserie exercise-4-life® finns redskapen som motiverar till att motionera mer. Nyheten ex3plus är en unik stegräknare som inte behöver sitta på höften och har ett effektivt sjudagarsminne som gör att man kan registrera sin träning vad gäller kaloriförbrukning, distans och hastighet.

Vardagsmotion är all rörelse och motion som enkelt kan utföras i vardagen, från promenaden till bussen till att klippa gräset. Rätt mängd vardagsmotion bygger upp en grundläggande kondition och styrka som krävs för mer planerade motionspass. Det rekommenderas att man går 10 000 steg om dagen för att må bra och uppnå god hälsa, då inkluderas även små ”hit-och-dit-steg” som när du lagar mat, går och hämtar kaffet på jobbet eller städar garaget.

– Alla steg du tar i vardagen räknas. Grunden i vårt koncept för vardagsmotion, exercise-4-life, är våra unika stegräknare som är ett mycket effektivt hjälpmedel för att hålla koll på hur mycket man rör sig dagligen och även för att uppnå sina mål. En hälsosam livsstil bygger på kontinuerlig motion och då räknas även stegen till exempelvis tvättstugan, säger Per Engman, Produktchef Silva Sweden.

ex3plus – stegräknare med ny teknologi
Den nya generationens stegräknare behöver man inte fästa på höften.
ex3plus avancerade treaxliga accelerometer känner av rörelser i tre plan vilket medför att den ger noggrant resultat hur man än bär den, i fickan, väskan eller runt halsen. ex3plus är utrustad med sju dagars separat minne och en stegbarometer som beräknar medelvärdet över sju dagar. ex3plus ger också information om antal steg, distans, kalorier och tid. Vid midnatt nollställs räknaren så att man på morgonen inte behöver tänka på att ställa om den. ex3plus väger endast 20 g.

Silvas stegräknare ex3plus kostar cirka 400 kronor finns att köpa i välsorterade sportbutiker.

Silva är världens ledande tillverkare av kompasser. Företaget grundades 1933, och byggdes kring en svensk uppfinning som resulterade i den världsunika kompassen med vätskefyllt kompasshus och Silvas 1-2-3 system. Idag har företaget en nettoomsättning på över 300 miljoner SEK och har cirka 250 anställda världen över.
Huvudkontoret ligger strax norr om Stockholm och ledande marknader är Europa och USA. Produktportföljen omfattar utöver kompasser och pedometrar även pannlampor, outdoorinstrument, kikare, professionella mätinstrument samt orienteringsutrustning. Sedan september 2006 ingår Silva i den finska Fiskarskoncernen och är därmed noterad på Helsingforsbörsen.

www.silva.se