23 april, 2008

Seglingsyra och familjefest vid Hake Race

Helgen den 19-20 april arrangerade Stenungsbaden Yacht Club tillsammans med Stenungsunds Segelsällskap Hake Race för CB66 och C55 där Arne K. Larssen, GKSS, stod som segrare. Här fanns några av nordens bästa seglare på plats för att göra upp i kappsegling på historiskt seglarvatten. Seglingarna skedde precis utanför hotellet i det smala sundet. Det lockade många åskådare som njöt av den tajta kampen i vårsolen.

När helgens seglingar var över stod team regatta.nu, med skeppare Arne K. Larssen och Fredrik Åstrand, rorsman, som segrare. Båda seglarna tävlar för GKSS (Göteborgs Kungliga Segel Sällskap).

Efter lördagens fem seglingar ledde Tomas Dahl (GKSS) efter hela tre suveräna spikar. Söndagens seglingar bjöd på mer svårseglade förhållanden på grund av lättare vind. Det visade sig även i resultatlistan för CB66:orna. Team regatta.nu hade efter lördagens seglingar “skruvat lite” och kom igen med full fart. Tomas Dahl med besättning fick se sig besegrad av klubbkompisen med ett ynka litet poäng!

C55orna kunde genomföra 4 seglingar i den lätta vinden på söndagen. Den överlägsne vinnaren blev Johan Formgren med gast från Kullavik Kanot- och Kappseglingsklubb.

– Vi är mycket nöjda med tävlingen, säger Karin Åkerman, marknadschef på Stenungsbaden. Det blev en toppenhelg med seglarseminarium, fint väder och spännande tävlingar.

Stenungsbaden Yacht Club har en gedigen maritim historia och en självklar koppling till seglingsvärlden. Det var här som den svenska America’s Cup satsningen inleddes, planerades och strukturerades. Gurra Krantz, skeppare på den svenska utmanarbåten 1992, bodde på Stenungsbaden Yacht Club, rum 125, under 14 månader när satsningen planerades.

Länk: www.stenungsbaden.se