14 maj, 2008

Seger för Finn Flyer i Lidingö Runt

Patrik Österman seglade nya Finn Flyer 32 CR till seger i sin debutseglats på Lidingö Runt , lördagen 10 maj 2008. Patrik var snabbaste båt i klassen samt vann klart på LYS även enligt korrigerad tid.

Trots kryss i svag vind med självslående fock hela Askrikefjärden upp så lyckades Patrik segla snabbare än alla andra i klassen och även vinna på LYS.

Båten som är en avancerad kompositkonstruktion med full familjeinredning seglade bl.a. snabbare än alla välkänt snabba rena racingbåtar som X99or, samt snabbare än 2 av 3 A35or som startade i en tidigare start likväl snabbare än 3 av 5 Arcona 400.

Båten skulle även placerat sig som den tredje snabbaste båten i den största lysklassen.

Länk: http://www.lss.a.se/bodySidor/04_kappseglingar/lidingoRunt/resultat_2008/prel_res_LR_2008.htm