16 maj, 2008

Viamarebolag sponsrar Volvo City Sailing

Viamarebolag sponsrar Volvo City Sailing – Sveriges största kappsegling vid kajen i tio städer Promarina blir huvudsponsor till Volvo City Sailing, Sveriges största seglingstävling. Tävlingen avgörs i tio städer mellan den 10 maj och 28 september. Kappseglingarna genomförs precis vid kajen. – Tävlingen är ett ypperligt sätt att bredda intresset för seglingssporten. Det är vi gärna med och stödjer, säger Hans Mellström, vd för Promarinas ägarbolag, Viamare Invest.

Promarina utvecklar och driver marinor och hamnar för fritidsbåtar. Båtägarna erbjuds allt ifrån platser vinter och sommar till komplett service året om. Promarina vill med ett större och bättre utbud av kringtjänster i gästhamnarna göra båtägandet enklare.

Volvo City Sailing är ett nationellt amatörmästerskap för tremannabesättningar. Det segrande laget vinner en resa till Volvo Ocean Race-starten i Alicante i början av oktober.
Bakom tävlingen står bland annat Svenska Seglarförbundet, tillsammans med de lokala seglarklubbarna på varje ort. Tävlingen är öppen för alla seglingskunniga, nybörjare så väl som vana seglare.

På varje ort deltar sex båtar mellan 18 och 36 besättningar. Besättningarna seglar CB66 Racers, moderna, lättseglade och extremt snabba kölbåtar. Tävlingsformen är Fleet Race, där flera båtar seglar samtidigt på samma bana. Alla tävlingsdagar innehåller minst nio seglingar i 20-minutersomgångar.
Segrarna på varje ort går till riksfinal i Båstad den 26 till 28 september.