16 maj, 2008

RIX MorronZoos Titti Schultz i tufft båtrace

Världens tuffaste båtrace är tillbaka. Round Britain Race är ett skoningslöst äventyr under 10 dagar för offshoremotorbåtar. Det svenska hoppet står till RIX MorronZoos profil Titti Schultz som är en av sex personer i Team Vilda. Tävlingen startar den 21 juni i Portsmouth och rutten går runt hela Storbritannien med målgång den 1 juli, också i Portsmouth. Team Vilda, under ledning av Mikko Oikari, tävlar med en specialbygd DAHL 36” som är utrustad med två Volvo-motorer D435hk.

Titti har tidigare slagit rekordet på sträckan Ystad-Haparanda, det så kallade Blå Bandet, med samma båt, även om den nu är ombyggd för att kunna prestera ännu bättre resultat. Rekordet på sträckan Ystad – Haparanda innehas fortfarande av Team Vilda på tiden 15 h 26 min.

– Runt Storbritannien är sträckorna kortare än det förra racet men däremot betydligt fler, vi vet också att vi kan förvänta oss svår sjö och höga vågor. Irländska Sjön till exempel är inte känd för sin lugna sjö… Vi vet vad som krävs av oss och kommer att leverera därefter, säger Titti Schultz.

Tävlingen har gått två gånger tidigare, 1969 samt 1984.

Länk: www.roundbritainrace.co.uk

Länk: www.teamvilda.se