26 maj, 2008

Festival i Karlskrona för veteranbåtsälskare

Den 29 juni arrangerar Marinmuseum och förlag Albinsson & Sjöberg den populära veteranbåtsdagen i Karlskrona. Det är ett event för alla som älskar gamla båtar och bilar. Sista helgen i juni har blivit en tradition för veteranbåtsintresserade och till sommaren satsar Marinmuseum ännu en gång på detta populära evenemang. I år görs det dessutom ännu större med fler deltagare och utställare.

Under veteranbåtsdagen visar båtägare upp sina klenoder. I år finns bland annat Ingrid Bergmans Chris Craft Cavalier 25 från 1960 med namnet ”My Fair Navy” och fortifikationsbefälhavarens inspektionsbåt ”Carl Stuart” på plats.

Alla veteranbåtsägare är speciellt inbjudna till Marinmuseum för att visa sina båtar och delta i den maritima delen av Nostalgia Festival på Stumholmen i Karlskrona.

Älskare av vackra träbåtar och tidiga plastbåtar garanteras en upplevelserik dag när vinnarna i ”Concours d’Élegance”, ”Concours de Charme” och ”Bästa originalbåt” koras. Presentatör är båtredaktören Anders Værnéus.

Foto: Peter Törnqvist/FABAS

Länk: www.marinmuseum.se