30 maj, 2008

Supersmidig videokamera för actionsportare

Pressrelease: Oregon Scientific videokamera är liten, smidig och vattentät. Speciellt användbar för actionsportare som enkelt vill filma sin sport och dela med sig av sina upplevelser – till exempel på Internet. Actionkameran, kallad ATC2000 (All Terrain Camera) väger 125 gram och är idealisk för skateboardåkare, MTB-cyklister, skid- och snowboardåkare, klättrare, ryttare, surfare och alla andra som sysslar med actionsporter.

Kameran fästs enkelt på t ex en hjälm, ett cykelstyre eller på ett fordon. Den filmar med en upplösning upp till 640×480 pixlar och 30 bilder/sek och lagrar videoklippen i AVI- Format på ett inbyggt minne på 32 MB. Lagringsminnet kan utökas till 2 GB med ett SD minneskort (Secure Digital).

Den inbyggda displayen visar bland annat inspelad tid och kvarvarande batteriladdning. På baksidan finns både USB- och RCA-kontakter, vilket gör att videoklippen kan spelas upp direkt på en pc eller en tv. Det är därmed också lätt att lägga ut klippen på internet, t ex YouTube. Kameran drivs med två vanliga AA-batterier.

Kameran är mycket robust för att tåla både stötar och slag. Den är också vattentät ner till 3 meters djup, vilket gör att den kan användas även för att filma vattensporter.

Pris 1 500 kr.

Länk: www.oregonscientific.se