30 maj, 2008

Säkerhet till sjöss

Pressrelease: Vad gör man om masten går av och man behöver kapa vant och stag? Företaget Holmatro Marine har en serie hydrauliska saxar som tar hand om detta.

I den händelse en olycka eller krissituation sker ute till sjöss – måste man kunna agera snabbt och säkert. I allvarliga situationer som t ex om masten går av måste man snabbt få bort riggen för att inte masten skall skada båt eller besättning. Det rådet skulle också de flesta seglingsexperter ge, men i det verkliga livet kan det vara omöjligt att lyckas med detta om man inte har rätt verktyg ombord.

Holmatros hydrauliska säkerhetssaxar är speciellt utvecklade för att klara av att klippa Rod och Wire rigg. Materialet i saxarna är framtagna i ett mycket avancerat och hållbart material, de är dessutom lätta att hantera.

Rod cutter
Finns i tre storlekar, den största kapar 22,2 mm Rod

Wire cutter
Finns i två storlekar, den största kapar 20 mm, 1×19 wire

Ewalco Marin & Industri AB är agent för Holmatro BV i Skandinavien för marina produkter.

Länk www.ewalco-marin-industri.se