5 juni, 2008

Bäddvärmare för frusna och klimatsmarta

Pressrelease: Vi svenskar vill gärna förlänga sommaren så länge som möjligt och fortsätter att åka till sommarstuga, husvagn och båt långt in på hösten – somliga hela året runt. Men en kall säng med fuktiga lakan kan ta udden av vilken romantisk afton som helst, eller kan se till så att du får stanna hemma med sjukt barn under påföljande vecka, på grund av att sängen är det sista som värms upp i det utkylda huset. Tack vare OBH Nordicas nya bäddvärmare kan du krypa ner i en varm och skön säng utan att få klimatångest. Den drar nämligen inte mer ström än en vanlig glödlampa.

Det finns 400 000 fritidshus, 196 000 husvagnar och närmare 150 000 motor- och segelbåtar avsedda för övernattning i Sverige dit människor gärna åker långt in på hösten under helgerna. Men frampå höstkanten kan det bli ganska kyligt och rått på kvällar och nätter både ute och inne. Det som värms upp allra sist när man slagit på värmen är sängen och vi låter därför avancerade termostater sätta igång värmen i upp till ett dygn i förväg. Vad kan då passa bättre än en energisnål bäddvärmare som gör att sängen blir varm på en halvtimme? Denna klimatsmarta produkt är ett effektivt sätt att minska uppvärmningskostnaderna utan att tumma på bekvämligheten.

– Hur många gånger har man inte huttrande krupit ner i en kall och fuktig säng i stugan, husvagnen eller båten, säger Sarah Frelin Ekvall, PR- och Kommunikationsansvarig på OBH Nordica. Vi tycker att ingen ska behöva värma upp en iskall säng på vintern med sin egen kroppsvärme. Och det behöver inte leda till någon klimatångest eftersom bäddvärmaren bara drar 50 watt ström, det vill säga mindre än en vanlig glödlampa.

Men också i permanentbostaden kan man ha glädje av OBH Nordicas bäddvärmare. Det är allmänt känt att man sover bättre när det är svalt i sovrummet. Den perfekta sovtemperaturen i ett rum är enligt sömnexperter 12-18 grader, alltså betydligt svalare än den normala inomhustemperaturen som brukar ligga på 20-22 grader. Om man har en bäddvärmare kan man sänka temperaturen i sovrummet och ändå krypa ner i en varm och skön säng. Då sover man bättre samtidigt som man sparar energi.

OBH Nordicas bäddvärmare finns i tre olika färgställningar och utföranden:

Ljusblå- och vitrandig bäddvärmare för den klimatsmarte

Mjuk bäddvärmare, 150 cm x 80 cm, med två temperaturinställningar och 30 minuters uppvärmningstid (innan den når sin maxtemperatur). Översidan är klädd i randigt bomullstyg och bäddvärmaren kan maskintvättas i 40º C. Har överhettningsskydd och avtagbar strömbrytare. Energiförbrukning är 60 watt, alltså inte mer än en vanlig glödlampa.
Pris: 579 kronor

Exklusiv mörkblå- och vitrandig bäddvärmare för den riktigt frusne, värms upp på bara tio minuter
Mjuk bäddvärmare med nio temperaturinställningar och extra snabb uppvärmningstid på bara ca tio minuter. Automatisk avstängning efter 75 minuter eller 12 timmar. Översidan är klädd i randigt bomullstyg och bäddvärmaren kan maskintvättas i 40º C. Överhettningsskydd och avtagbar strömbrytare. Energiförbrukning är 150 watt för denna något mer exklusiva variant.
Pris: 745 kr

Ljusblå bäddvärmare i standardmodell med låg energiförbrukning

Bäddvärmare i polyester, storlek 150 cm x 70 cm, med två temperaturinställningar och 30 minuters uppvärmningstid. Kan maskintvättas i 40º C och har överhettningsskydd och avtagbar strömbrytare. Energiförbrukning som en glödlampa: 50 watt.

Pris: 495 kr

Bäddvärmarna finns hos etablerade återförsäljare runtom i landet, exempelvis hos Electrolux Home, Elkedjan, Elon, Hemma, Järnia, Onoff, MediaMarkt och övriga elfackhandlare.