15 juni, 2008

Hansen till kvartsfinal i Matchracing-VM

Den svenske seglaren Björn Hansen och hans Alandia Sailing Team har gått vidare till kvartsfinal i VM-deltävlingen i Matchracing i Korea, årets tredje och den sista innan World Match Racing Tour kommer till Sverige och Match Cup Sweden. Hansens team möter dansken Jesper Radich i kvartsfinal.

13 juni: I dagens seglingar besegrade Björn Hansen Magnus Holmberg och världsstjärnan Peter Gilmour, som båda nu överraskande är ute ur årets tredje deltävling i World Match Racing Tour, samt japanen Wataru Sakamoto. Varken Holmberg eller Gilmour lyckades ta några segrar i den andra omgången.

I de tre övriga matcherna idag, inför 100 000 åskådare, förlorade Björn mot Ian Williams, Torvar Mirsky och Paolo Cian.

– Det var väldigt jämt och förhållandena ganska svåra med lätta och vridande vindar. Vi seglade generellt bra, men tappade lite energi på eftermiddagen, vilket gjorde att vi förlorade två av matcherna väldigt knappt, med dumma små misstag, matcher som annars var oerhört jämna, förklarar Björn Hansen.

– Kvartsfinalplatsen betyder att vi får fler VM-poäng på Touren, men nu är siktet inställt på att segla bättre i kvartsfinalen, säger Björn Hansen, men motståndet är oerhört tufft på alla åtta båtar. Dagsformen kommer att avgöra, menar Björn vars femmannabesättning laddade inför kvartsfinalen på lördag morgon med att spela squash och pingis.
Mathieu Richard vann grundomgången och Björn Hansen blev sjua.

I kvartsfinalen tidigt på lördagsmorgonen får Björn och Alandia Sailing Team möta dansken Jesper Radich som har seglat oerhört vasst i grundomgången med vinstsiffrorna 8-3.

– Vi får hoppas att det blir en upprepning av Match Cup Sweden förra året, för då vann vi kvartsfinalen mot Radich, avslutar Björn Hansen.

Alandia Sailing Team är en svensk-finsk satsning på världsmästerskapet i Matchracing, World Match Racing Tour. I Alandia Sailing Team ingår Björn Hansen, Sverige, med besättning och Staffan Lindberg, Finland, med besättning. Teamet stöds av Alandia Båtförsäkringar, LG Electronics, Gill och Consilia.

Länk: www.alandiasailingteam.com