17 juni, 2008

Stulen båt snabbt återfunnen tack vare GPS-larm

En motorbåt, Askeladden Z8, som stals natten till den 16 juni 2008 från Rågårsvik i Lysekil, återfanns inom ett dygn tack vare att ägaren monterat in ett redKnows GPS-larm.

En Askeladden Z8 daycruiser värd 1,6 Mkr som stals natten till måndag 16/6 i Lysekil återfanns på eftermiddagen idag efter ägaren kunnat följa båtens färd söder ut under förmiddagen och larmat polisen.

Båten var försedd med ett redKnows söksystem så att ägaren blev larmad om stölden och kunde följa båtens färdväg och meddela polisen aktuell position. När den stulna båten närmade sig Helsingborg gick Kustbevakningen ut för att borda, varvid tjuvarna satte full fart mot Helsingör, där de körde upp båten på land och springande försvann
från platsen.

Axtech AB som säljer redKnows, berättar att de följde hela dramat live under förmiddagen och såg att tjuvarna gått in i Grundsund för att tanka. De ringde då marinan som läste av numret på det kreditkort tjuvarna använde och detta vidarebefordrades till Polisen.Om inte även kortet var stulet finns alltså visst hopp om att kunna gripa tjuvarna.

Axtech är en etablerad leverantör av GPS-larm och söksystem med en marknadsledande position på marinsidan i Sverige och distributörer i ett flertal länder. Axtech, som bedriver egen utveckling, producerar och säljer söksystem med GPS under egna varumärket redKnows.

Länk: www.axtech.se