25 juni, 2008

Väderprognoser via ice.net

Nu kan du få uppdaterad väderprognos för båtresan genom ice.net:s mobila bredband och SailPlanners strategi- och väderverktyg.

Tillsammans med SailPlanner kan bredbandsoperatören ice.net erbjuda ett bättre och tryggare båtliv. Sailplanner är ett strategi- och väderverktyg för alla som är intresserade av väder och ruttplanering. Sailplanner fyller gapet mellan moderna navigatorer/kartplotters och verklig segling genom att utnyttja att båtmänniskor nu i allt högre grad är nätuppkopplade.

– Med hjälp av SailPlanner och mobilt bredband från ice.net kan alla ute på sjön ladda ned den senaste väderprognosen. Tillsammans med ice.net maximerar vi båtlivet både för kappseglare, fritidsseglare samt motorbåtsägare, säger seglaren Magnus Woxén, en av Sailplanners utvecklare.

ice.net kombinerar pålitlig täckning i likhet med det analoga NMT 450-nätet med hög datahastighet från modern 3G teknologi. Detta innebär en unik kombination av täckning och hastighet i hela nätet och långt ut i kustbandet. Mikael Ryking, Radiochef för ice.net, seglade i slutet av maj kappseglingen Östersjömaran och använde sig då av denna konstellation.

– Under tävlingen streamade vi rörliga bilder från vår båt med webbkamera in till fastlandet som där sändes live. Vi hade god täckning från Oxelösund till Visby, ner till Borgholm och sedan tillbaka, vilket är unikt. Under hela tävlingen använde jag mig av SailPlanner vilket gav ett mycket bra resultat, säger Mikael Ryking, Radiochef för ice.net i Sverige.

ice.net är samarbetspartner till Eurocard Gotland Runt. Under tävlingen kommer SailPlanner erbjudas utan extra kostnad till samtliga deltagare.

ice.net erbjuder mobiltelefoni och mobilt bredband med Turbo 3G i hela Sverige. Företaget kombinerar pålitlig täckning i likhet med det analoga NMT 450-nätet med hög datahastighet från modern 3G teknologi. Affärsidén är att erbjuda såväl privatpersoner som företag avancerade kommunikationslösningar i form av mobiltelefoni och mobilt bredband med nationell täckning. ice.net är det gemensamma varumärket för Sverige, Norge och Danmark. Företagsnamnet Nordisk Mobiltelefon Sverige AB kvarstår och är ett helägt dotterbolag till Nordisk Mobiltelefon AB. Läs mer på www.ice.net.