25 juni, 2008

Ny sajt guidar till bästa baden i sommar-Sverige

Lagom till semestertider lanseras Sveriges första rikstäckande användargenererade webbsida helt ägnad åt landets badplatser – www.badkartan.se. Badkartan gör det möjligt att söka information om 3000 badplatser runt om i Sverige, från Pajala i norr till Smygehamn i söder.

För den badsugne som vill veta mer om vilket badställe som har rent vatten, barnvänlig miljö eller algblomning finns nu informationen samlad på ett enda ställe. Kommunerna och Smittskyddsinstitutet hjälps åt att samla in vattenprover och badtemperaturer från badplatserna runt om i landet.

På Badkartan.se kompletteras denna information med badgästernas egna åsikter och omdömen. Den som vill kan nämligen recensera baden, ladda upp bilder och lägga till sina egna favoritbadplatser.

– Småbarnsföräldrar har tex börjat tipsa om vilka bad som är barnvänliga, och tonåringar skriver om vilka bad som är bäst att flirta på. Det är ju jättebra information för de grupperna, säger Ted Valentin, som utvecklat sajten.

Ju fler recensioner som kommer in, desto bättre vägledning kommer sajten att kunna ge.

Bakom Badkartan.se ligger internetentreprenören och programmeraren Ted Valentin, som tidigare utvecklat liknande internetbaserade kartor för bland annat sushirestauranger.

– Att bada är kul och inför semestern ville jag hjälpa landets alla badare att både hitta vettig information om badplatser och kanske nya smultronställen, säger Ted Valentin.

Exempel – sök efter badplatser nära:
—————————
www.badkartan.se/Helsingborg
www.badkartan.se/Fårö
www.badkartan.se/Båstad