27 juni, 2008

Gotland Runt drar en mängd aktiviteter till seglarmetropolen

Under sommaren förvandlas idyllen Sandhamn i Stockholms skärgård till ostkustens seglings- och båtsportscentrum. Och under Eurocard Gotland Runt-veckan, som inleds den 26 juni, växer detta centrum till en mötesplats av internationella dimensioner där seglare från många länder möts och där den ena aktiviteten avlöser den andra i ett intensivt tempo.

De senaste årens utveckling av Eurocard Gotland Runt, en av världens viktigaste havskappseglingar, har accentuerat Sandhamns roll som mötesplats för tävlingsaktiva, sponsorer, organisationer och den intresserade publiken. Årets Mötesplats Sandhamn blir den mest händelserika i Eurocard Gotland Runts historia. Både före och efter startskottet söndagen den 29 juni kokar seglarmetropolen av aktiviteter. Den 26 juni startar Eurocard Gotland Runt-veckan och den avslutas onsdagen den 2 juli med prisutdelning. Från stora scenen bjuds på massor av artistuppträdanden och underhållning, direktsänd Skärgårdsradio, After-sail, allsång, teater, standupframträdanden, tävlingar och kontinuerliga uppdateringar om hur det går i tävlingen. Företag som satsar på segling och annan båtsport finns på plats med service och produkter, organisationer som Rädda Östersjön informerar och KSSS och Eurocard Gotland Runt arrangerar seminarier och möten.

I “Piratlandet” kan barnen hoppa i hoppborgen och bjuds på underhållning, barnteater, sång- och musikframträdanden, trolleri och daglig skattjakt. I år är det lätt att vara liten under Eurocard Gotland Runt-veckan!

Besökarna på Sandhamn kan också se 30-fotstrimaranerna Sea Cart, en flytande båtmässa och själva prova på massor av olika aktiviteter. Under måndagen är det Motorbåtens dag i samarbete med Svenska Racerbåtsförbundet och på tisdag den s k Juniorseglingsdagen. Då har Sandhamn dessutom besök från bland andra Sjöräddningen och Sjöpolisen.