27 juni, 2008

Kanalens dag 2008

Lördagen den 28 juni arrangeras Kanalens dag tillsammans med vänföreningen Hjälmare Kanals vänner. Kom och se ångbåtar, marknad, underhållning, ponnyridning och inte minst besök av Galeasen Albanus från Åland och ångslupen Gerda som även kommer att elda fyr i pannan och ta med passagerare mellan kl 11 – 15.

Ett flertal fartyg kommer under dagen att dockas ut i kanalen, ett spännande skådespel.

Besök även vårt besökscentrum med utställning om kanalen och ta en fika på Kanalkafeet.

Plats: Hjälmare Docka, Arboga

Tid: Lördagen den 28 juni kl. 9 – 16

Hjälmare Kanal ägs av Sveaskog, som har inlett ett omfattande upprustningsarbete av kanalen.

Sveaskog är Sveriges största skogsägare med 3,3 miljoner hektar produktiv skogsmark och en ledande leverantör av timmer, massaved och biobränsle. Vi arbetar med markaffärer och tillhandahåller jakt och fiske samt mark för lokala entreprenörer inom naturbaserad turism. Företaget omsätter 7 miljarder kronor och har cirka 730 anställda.

Länk: www.sveaskog.se