1 juli, 2008

Eurocard Gotland Runt måndag kväll 22:58: SeaCart i olycka utanför SV Gotland

Trettiofotstrimaranen i SeaCartklassen UBS Racing Team gick runt i vindby och kraftig våg utanför sydöstra Gotland mellan Faludden och Hoburgen under Eurocard Gotland Runt strax efter klockan 9 på måndagskvällen. De fem personerna i besättningen plockades snabbt upp av en annan Eurocard Gotland Runtseglare, Luffe 43:an Stora Blå. Ingen i besättningen har skadats. Båt och besättning hämtas nu av räddningskryssaren Rescue Anders från sjöräddningsstationen i Vendburg.

Skeppare på UBS Racing Team är rutinerade flerskrovsseglaren Johan Gnosspelius och besättningen, som är välbehållen, kommer från Stockholm.

Vid olyckstillfället rådde måttliga men byiga vindar, 5-7 m/sekund. Sikten var god. Klockan 22.50 fortsatte Stora Blå tävlingen. Bärgningen var då överlämnad till räddningskryssaren Rescue Anders och räddningskryssaren Bourgsvik.