2 juli, 2008

HiQ Sailing Team har slagit samtliga rekord i Skandinavien och Norden

HiQ Sailing Team vann sin klass och slog banrekordet på 14,38 knop i Gotland Runt. I och med detta har 60-fots trimaranen slagit samtliga skandinaviska och nordiska rekord. Och som kronan på verket var även HiQ Sailing Team först i mål i Sandhamn.

Klockan 04.40:43 på tisdagsmorgonen gick HiQ-trimaranen i mål i Gotland Runt. HiQ Sailing Team satte nytt banrekord med tiden 39 timmar, 25 minuter och 43 sekunder på den 567 sjömil långa banan. HiQ Sailing Team seglade två varv runt Gotland och loggade en rekordsnittfart på 14,38 knop.

– Det känns otroligt spännande att vara med och skapa historia med denna framgångsrika segelbåt. Vi har haft trimaranen i sex år och vi är stolta över den sportsliga framgången, säger Lars Stugemo VD HiQ International. Vi är också otroligt nöjda ur ett sponsorperspektiv. Vi värdesätter den uppmärksamhet som HiQ-trimaranen gett oss men också de upplevelser som våra kunder, medarbetare och aktieägare har fått genom åren, fortsätter en glad Lars som var en i besättningen på HiQ-trimaranen under Gotland Runt.

– Eftersom LYS-systemet* gäller seglade vi två varv runt själva Gotland men det gick kanonbra. Det sista varvet gick extremt fort. Vi seglade det på endast tio timmar, säger Andreas Andersén skeppare på HiQ-trimaranen.

– HiQ Sailing Teams är en riktig framgångssaga – vi har vunnit alla stora tävlingar i Skandinavien och Norden samt slagit ett antal rekord. Nu ser vi fram emot nya internationella rekord, säger Pelle Norberg projektledare på HiQ Sailing Team.

HiQ Sailing Teams meritlista:
Vinst och banrekord i Själland Runt 2003 med en toppfart på 43 knop. Teamet har även vunnit och slagit banrekord ibland annat Göteborg Offshore Race, Tjörn Runt, Faerder Race och i den fria tävlingen runt Gotland som HiQ Sailing Team seglade vintertid med tiden 17 timmar, 37 minuter och 25 sekunder (2005).

Nu laddar HiQ Sailing Team inför årets upplagor av Göteborg Offshore Race och Tjörn Runt.

* LYS är ett handicapsystem för kappsegling som används bland annat vid kappseglingar då olika snabba båtar kan tävla mot varandra under relativt rättvisa förhållanden.