2 juli, 2008

Seger för Audi R8 och de alpina landslagstjejerna i Gotland Runt

Efter en hård och jämn fight mellan de alpina landslagstjejerna och killarna korsade Audi R8 på tisdagskvällen mållinjen som första båt i Gotland Runts X 35-klass. Därmed fick de alpina tjejerna revansch på killarna från i fjol.

”Tävlingen i tävlingen” – mellan de alpina landslagstjejerna ombord Audi R8 och de alpina landslagskillarna på Audi R10 – var spännande och hård från första stund. Båda båtarna följdes åt stor del av tävlingen och ingen av de andra konkurrenterna i X 35-klassen kunde riktigt hota de två Audibåtarna i ledningen. Efter att Audi R8 tagit sig förbi Audi R10 på tisdagsmorgonen kämpade de alpina tjejerna med skepparen Leif Carlsson och besättning hårt för att hålla Audi R10 bakom sig och det höll ända in i mål.

– Det känns fantastiskt roligt att få vinna i år, säger Leif Carlsson, skeppare på Audi R8 som var imponerad av de alpina tjejernas kämparanda under den stundtals mycket tuffa seglingen.

– Det har varit en otrolig upplevelse. Visst har det varit en utmaning men det var kul att få uppleva hur det är att segla på riktigt, säger en trött men glad Frida Hansdotter som gjorde sin seglingsdebut i förbindelse med Gotland Runt.

För Maria Pietilä Holmner och Jessica Lindell Vikarby, som båda var med och seglade Gotland Runt med Audi i fjol, var det en tuffare prövning i år än i fjol.

– Första delen var riktigt tuff och under de här dagarna har vi fått uppleva allt från jättemycket vind till ingen vind alls, berättar Maria Pietilä Holmner. Ändå var det ännu roligare i år, vi ville verkligen ge allt och vinna över killarna.

Segermarginalen till Audi R10 och de alpina landslagskillarna, som förra året segrade i klassen, blev till slut 16 minuter. Oscar Andersson och Mattias Hargin, som båda var med på vinnarbåten i fjol, rapporterade också om tuffare förhållanden i år jämfört med i fjol.

– Det var fysiskt jobbigare, vi satt på railen mest hela tiden och frös, berättar Oscar Andersson.

– Ändå är jag mer sugen i år på att vara med ännu en gång, man vill ju inte sluta som en förlorare, säger Mattias Hargin.

För Hans Olsson som gjorde sin första Gotland Runt tävling var det en spännande fight med tjejbåten från början till start.

– Det var spänning och kamp konstant eftersom vi hade varandra inom räckhåll nästan hela tiden, det var riktigt jämnt.

Seglingarna i Gotland Runt genomfördes i samarbete med Sune Carlsson Båtvarv AB i Saltsjöbaden som representerar X-Yachts i Sverige.

Besättning Audi R8: Leif Carlsson (skeppare), Maria Pietilä Holmner, Jessica Lindell Vikarby, Frida Hansdotter, Tom Whitmore, Hans Bauer, Göran ”Juppa” Olsson och Johann Larsson.
Besättning Audi R10: Johan Delin (skeppare), Hans Olsson, Mattias Hargin, Oscar Andersson, Oscar Claeson, Erik Geijer, Emil Hanson och Claes Delin.