2 juli, 2008

Holmberg på väg mot kvartsfinal

Efter fyra seglingssegrar idag är Magnus Holmberg på väg att säkra en plats i kvartsfinalen i Match Cup Sweden. I sommarsol och svaga vindar seglade världens tolv bästa Matchracingseglare sju matcher under andra dagen i VM-deltävlingen. Holmberg är nu bara en poäng efter ledande Jes Gram-Hansen, Danmark, på 7p, men jagas av en hel flock internationella stjärnseglare – Vi är verkligen glada om vi tar oss till kvartsfinal i det här gänget, sa Holmberg.

För fransmannen Mathieu Richard var det första tävlingsdagen, och han övertygade från start med fem segrar men fick ge sig för Magnus Holmberg och britten Ben Ainslie.
– Vi hade en härlig känsla idag, bra fart och taktik, jag är glad, sa Richard

Med fem segrar står han på samma poäng som Mattias Rahm och sexfaldiga Marstrandsvinnaren Peter Gilmour, som fick kämpa hårt för sina poäng idag. Gilmour lyckades vinna över sin America’s Cup-kollega Magnus Holmberg i den sista matchen, men Magnus tyckte att han fått segern för billigt.
– Jag tyckte han hindrade mig vid lärundningen och skulle ha fått ett straff. Men vi får slipa på våra starter till imorgon, sa Magnus som var nöjd med sin segling under de svåra vindförhållandena.

Men hans sex poäng torde ändå räcka för att nå kvartsfinalen i Match Cup Sweden.
Förra årets vinnare i, Björn Hansen, hade en tuff dag och inledde med en förlust mot unge australiensaren, Torvar Mirsky. Men efter dagens slut hade han 2-2 och totalt fyra poäng.
– I det här gänget kan man inte vinna alla race, men vi har bra fart i båten, speciellt på undanvindar och känner oss nöjda. Men det är lurigt, riktigt supersvåra vindar, sa Björn.

Men den starkaste seglaren för dagen är dansken Jes Gram-Hansen som lämnade med 5-2 och leder Round Robin i Match Cup Sweden.

Resultat Open Class, Match Cup Sweden 2 juli 2008
Jes Gram-Hansen 5-2 tot 7p
Mathieu Richard 5-2 tot 5p
Magnus Holmberg 4-3 tot 6p
Peter Gilmour, 3-2 tot 5p
Björn Hansen 2-2 tot 4p
Ian Williams 3-4 tot 3p
Mattias Rahm 3-4 tot 5p
Torvar Mirsky 2-3 tot 4p
Ben Ainslie 2-5 tot 3p
Paolo Cian 0-4 tot 0p