6 juli, 2008

Leroy och Kjellberg ser fram emot Lysekil Women’s Match

Marstrand: Efter en rafflande finaluppgörelse i Match Cup Swedens damklass, mellan franska världsettan Claire Leroy och svenska rookien Anna Kjellberg, ser de båda fram emot världens största matchracingtävling för damer, Lysekil Women’s Match med 400 000 kronor i prispengar, om en knapp månad: – Det ska bli skitkul. Lysekil Womens’ Match är den bästa damtävlingen, med fullt fokus på oss, säger Anna Kjellberg, sensationell Marstrandsfinalist som bjöd världsettan hårt motstånd men till slut fick acceptera andraplatsen. – Vi ser fram emot Lysekil men får se upp, för de svenska tjejerna kommer dit ännu starkare, kommenterar segrande Claire Leroy.

Den 29 juli – 2 augusti är det återigen dags för världens största matchracingsegling för damer, Lysekil Women’s Match. Sju av de åtta besättningar som i veckan seglat på Marstrand deltar, och dessutom ytterligare fem av världens absolut främsta dammatchracers. Titelförsvarande Linda Rahm, som inte nådde finalen på Marstrand men däremot räddade tredjeplatsen mot Jenny Axhede, inser att det inte blir lätt att ta sig till final i Lysekil ännu en gång:
– Nej, men vi har ju vunnit förut, så vi vet i alla fall hur man gör, skrattar hon.
– Det blir riktigt bra i Lysekil. Alla de som blivit utslagna här på Marstrand kan sticka upp, och så kommer ju fem till som tillhör världstoppen, fortsätter hon och avslöjar att hela laget ska ha semester ända tills det är dags för pressegling i Lysekil den 29 juli.
– Men då kommer både vi i besättningen och vår hejaklack från Team Stena Bulk att vara laddade till tusen!

Laddad för Lysekil Women’s Match är också Jenny Axhede, som gick obesegrad genom grundserien på Marstrand, men sedan slogs ut i semi av uppstickaren Anna Kjellberg och alltså fick stryk i matcherna om tredje pris av Linda Rahm:
– Vi hade inte det lilla extra som behövs, men nu är vi ruggigt revanschsugna och det ska verkligen bli kul att få segla i Lysekil igen, tycker Jenny.
Vid Lysekil Women’s Match delas det nyligen instiftade priset Marstrand Lysekil Women’s Double ut. Priset är en vacker glastrofé från Kosta Boda och går till den besättning som placerar sig bäst sammanlagt på Marstrand och i Lysekil:
– Med upptakt på Marstrand och final i Lysekil tillför den nya trofén en spännande och intressant extra dimension till de båda tävlingarna. Det är glädjande att världens bästa tjejer spenderar så mycket tid i Sverige, tycker Anna-Holmdahl-White, initiativtagare till Lysekil Women’s Match, som arrangeras av Sailnet och Lysekils SS Gullmar.

Deltagare i Lysekil Women’s Match, 29 juli – 2 augusti:
Claire Leroy, FRA, världsranking 1
Lotte Meldgaard Pedersen, DEN, 2
Katie Spithill, AUS, 3
Silke Hahlbrock, GER, 4
Elisabeth Baylis, USA, 5
Linda Rahm, SWE, 9
Jenny Axhede, SWE, 10
Sabrina Gurioli, ITA, 12
Camilla Ulrikkeholm, DEN, 14
Lucy MacGregor, GBR, 22
Anna Kjellberg, SWE, 23
Anne-Claire Le Berre, FRA, 61