10 juli, 2008

Världens första globala höghastighetsinternet.

OpenPort, som lanseras under hösten 2008, är världens första globala höghastighetsinternet. Den erbjuder en dataanslutning som alltid är tillgänglig och upp till tre telefonlinjer som kan användas samtidigt. OpenPort levererar en bandbredd från 9,6 kpbs upp till 128 kbps och man betalar per överförd megabyte.

Med OpenPort ger sig Iridium in i branschen för marin datakommunikation med hög bandbredd. Installationskostnaden är 50-90% lägre än andra marina satellitkommunikationssystem och priset per megabyte beräknas bli minst 30% lägre än andra marina satellitkommunikationssystem.

Dess antenn är i storlek med en vanlig båtradar och kan snabbt och enkelt installeras eftersom den inte innehåller några lösa delar. Antennen behöver inte heller någon stabiliserande plattform och ansluts med en vanlig nätverkskabel.

Det som gör Iridium OpenPort unik är att få tillgång till en bra bandbredd och ändå ha världsomspännande täckning från pol till pol.

Länk: http://www.idgeurope.com/swedish/products/satcom/iridium.shtml