11 juli, 2008

De mest pinsamma situationerna på båtsemestern

Att gå på grund är det absolut mest pinsamma man kan råka ut för på båtsemestern. Det visar en undersökning som Gallup gjort på uppdrag av försäkringsbolaget If. Här presenteras listan över svenska båtägares mest pinsamma situationer på båtsemestern.

Svenskarna är ett båtälskande folk. Det finns över en miljon fritidsbåtar i Sverige och de blir bara fler för varje år som går. Men det är inte bara sol och salta bad förknippat med båtsemester. Här följer listan över de mest pinsamma situationerna på båtsemestern:

1. Gå på grund (28 procent)
2. Misslyckas när man ska lägga till (23 procent)
3. Ankarlinan hamnar i propellern (20 procent)
4. Bensinen tar slut (17 procent)
5. Familjegräl så att andra hör (13 procent)
6. Andra hör när man har sex (10 procent)

– Att klanta till det när man är ute på sjön händer nog de flesta båtägare någon gång. Då är det bra att ha en båtförsäkring som täcker skador om man exempelvis kör in i en brygga eller går på ett grund. Men det är också viktigt att ha en båtansvarsförsäkring, om olyckan är framme och du skulle skada någon annan person eller båt, säger Dan Falconer, båtexpert på If och själv ägare till en Flipper 630 HT.