11 juli, 2008

North Sails Sverige går samman loften i Europa

Från att tidigare ha varit ett fristående bolag har North Sails Sverige nu fusionerat med de övriga Northloften i Europa.

”Den nya organisationen gör att våra 27 segelmakare i Sverige får snabbare tillgång till North Sails samlade kunskap inom aerodynamik och produktutveckling. Vi blir nu ännu bättre på att hjälpa våra kunder få bästa valuta för sin segelinvestering”, säger Björn Österberg , VD för North Sails Sverige

”Vi har länge önskat en tätare knytning till North Sails i Sverige för att tillsammans bättre ta hand om den svenska marknaden och tillammans utveckla några av de nya marknaderna i de tidigare Östländerna” säger Lars Ive, VD för North Sails A/S.

North Sails Group är världens ledande segelmakeri med 53 % av världsmarknaden och kan som enda segelmakeri producera helgjutna segel med sin 3DL teknik. Tekniken ger segel med överlägsen formstabilitet och används idag i såväl Volvo Ocean Race och Americas Cup som av cruisingesglare och kappseglare på klubbnivå.