11 juli, 2008

Adam Tensta och Kleerup seglar med The Yacht Week

Juli 2008. Det unga företaget The Yacht Week startades 2006 av kompisarna William Wenkel och Erik Biörklund. Företaget utmanar den lyxbetonade yachtingindustrin med den kaxiga ambitionen att göra segling till en folklig semestersport. Sommarens höjdpunkter blir kritikerrosade artisterna Kleerup och Adam Tensta. Mellan den 9-23 Augusti arrangerar The Yacht Week två veckors segling i Kroatiska skärgården. Då kommer ca 1000 personer från 10 Europeiska länder segla tillsammans på 100 yachts, vilket gör det till Skandinaviens största seglats i sitt slag. Seglingen varvas med planerade evenemang. Två av dessa är konserter med grammisvinnaren Adam Tensta och album aktuella Kleerup.

Adam Momodou Taal Eriksson, född 1983, är en av Sveriges hetaste hiphop-artister nu. Låten “My Cool” från 2007 har spelats frekvent på de stora radiokanalerna, liksom “They Wanna Know”. ”My Cool” kom med på MTV:s årliga topp-100 lista i slutet av 2007.

Adam Tensta har gjort sucée som förband till både Mando Diao och Rihanna, och nu senast öppnade han upp för Jay-Z på Globen i Stockholm. 2007 belönades Adam med en grammis för årets Dans/HipHop/Soul artist, samt nominerades till P3 Guld.

Vad som gör Adam Tensta unik inom svensk musik är att han mixar genren hip-hop med eurodance, electronica, house och pop. Debutskivan heter “It’s a Tensta Thing”. Andreas Kleerup har även han rönt stora framgångar på både svenska och internationella musikscenen, bland annat tillsammans med popdrottningar som Robyn, Titiyo och Marit Bergman. Låten “With every heartbeat” med Robyn har toppat Englandslistan. Kleerup är också medlem i gruppen Meatboys och har skrivit låten “Lay Me Down” till Cyndi Lauper.

”Vi är mycket glada över att se intresset öka för denna typ av reseupplevelse. I år är det dubbelt så många deltagare som i fjol, från de flesta europeiska länderna. Vi ser att Yachting är en efterfrågad produkt som har stor tillväxtpotential och nästa år siktar vi på att ytterligare dubblera antalet seglande.” säger William Wenkel.

Länk: www.theyachtweek.com