14 juli, 2008

Silver Hawk med sommarfräsch design

Finska Silver Boats lanserar en unik fritidsbåt. Den populära modellen Silver Hawk får i sommar sällskap av en kvinnligare designsyster. Båten, som tillverkas i en limited edition upplaga erbjuder båttjejerna alternativ till den allmänt rådande maskulina looken på fritidsbåtarna.

Hallonröda, limegröna, ljusblåa och chokladbruna falkar lyser på vitt botten i båtens alla sitsar och madrasser. Även fendertskydden har fått en helt ny image. Helheten kronas av skrovets ljusblå färgsättning.

”Kvinnor är en växande grupp bland båtfolket och med designbåten svarar vi på målgruppens behov. Vid köp av båt vet vi av erfarenhet att männen väljer storlek och motorstyrkan, kvinnorna påverkar i sin tur gällande material och båtens utseende, berättar Silver Boats VD Juhani Haapaniemi om utgångsläget för den nya båten.

Silver Hawk mönstret är designat av freelance grafiker Nora Fleming, som tidigare designat för bl.a. Marimekko. Hon hämtade inspiration från Silvers gamla Hawk -logotyp och från det finska Skärgårdshavet.

”Jag ville skapa något tidlöst, men ändå trendigt, färgglatt och levande. Den största utmaningen var att upprätthålla den visuella luftigheten och den stämning som hör båtlivet till. Därtill gällde det att hitta ett tyg som uppfyller båttygernas tekniska egenskaper”, summerar designern projektets gång.

Formgivningen på båtarna har utvecklats mycket under årens lopp, men tygen och mönstren har förblivit liknande. På detta område vill Silver Boats vara en föregångare.

”Vi vill erbjuda våra kunder något unikt och uppmärksamma speciellt kvinnligt båtfolk, i planeringen av detaljer och färgsättning”, säger VD Juhani Haapaniemi.

Länk: www.silverboats.fi