19 juli, 2008

Ericsson Racing Team tränar i Nynäshamn

Den 22 meter långa och 6 meter breda segelbåten Ericsson 4 har trimmats in i Nynäshamn. Under 10 dagar i juli testade teamet den nybyggda båten som ska tävla i en av världens tuffaste seglingstävlingar, Volvo Ocean Race 2008-2009.

– Närheten till öppet hav är anledningen till att vi valde Nynäshamn som bas under tio dagar. Där har vi möjlighet att snabbt komma ut på öppet vatten där vi ska pressa och testa båten, säger Martin Klug, team-koordinator för Ericsson Racing Team.

När den nybyggda båten Ericsson 4 anlände den 6 juli kom den direkt från varvet i Kista. När båten inte testades på havet låg den i Nynäshamns kommuns gästhamn där det 30 man starka teamet har sin bas.

– Det känns fantastiskt att ett av Sveriges största projekt inom segling gästade kommunens gästhamn. Vårt mål är att bli ostkustens seglarcentrum och det här är ett stort steg i rätt riktning, säger Stefan Andersson, chef för Nynäshamns kommuns gästhamn.

Världsomseglingstävlingen Volvo Ocean Race startar i Spanien i oktober och avslutas i juni 2009 i Ryssland.