28 juli, 2008

Scania levererar motorer till nya patrullbåtar

Finska gränsbevakningens 13 nya patrullbåtar som byggs av Marine AluTech Oy drivs av Scanias 12-liters motorer.

Den 5 juni undertecknade finska gränsbevakningen en överenskommelse med Marine AluTech Oy gällande leverans av 13 nya patrullbåtar av modell Watercat 1300 Patrol. Båtarna kommer att byggas och levereras under 2009-2011.

– Tillsammans med vår distributör i Finland, ScanAuto Oy har vi haft ett lyckat samarbete med Marine AluTech. Affären är ännu ett bevis på att Scanias motorer uppfyller de krav på prestanda och pålitlighet som ställs på motorer i marina applikationer, såsom Watercat 1300 Patrol, säger Mikael Lindner, försäljningsdirektör för marina segmentet, Scania Engines.

Finska gränsbevakningen är först med att beställa Marine AluTechs nyutvecklade patrullbåt. De två 12-liters Scania-motorerna har en effekt på 478 kW vardera, som tillsammans med vattenjet-framdrivning ger patrullbåten en maxhastighet på över 40 knop. Konceptet är en idealisk lösning för gränsbevakning, sjöräddning och andra liknande aktiviteter som utförs av ex Finska Gränsbevakningen och sjöräddnings-sällskapen.