31 juli, 2008

Snart dags för EM på Marstrand

Den 3 augusti börjar ORC International European Championship i Marstrand. Då får vi se världsmästaren Christian Plump, Beluga Sailing Team, från Tyskland i aktion. Totalt kommer 41 båtar från 5 länder till tävlingarna.

Från Sverige deltar 18 båtar, från Norge 11, Tyskland 9, Estland 2 och Finland 1. Världsmästaren Christian Plump kan få konkurrens i toppen av landsmannen Thomas Brügge i Extasy och norrmannen Sverre N. Valeur i Team Bergen, Från Sverige kan nämnas Ralf Aspholm i DataCom, Bengt Falkenberg i Teknova och Ingvar Hertzman i Du Soleil II som troligtvis vill vara med i toppstriden. Vi får också se svenske mästaren i Express Maritn Nilsson i Capio och tävlingens enda kvinnliga skeppare Lena Having i Spiff.

För att se seglingarna är bästa platsen Skallens Fyr. Därifrån kan man följa banseglingarna och även starterna för havskappseglingen.

Länk: http://www.gkss.se/templates/document.asp?node=287&top=1