1 augusti, 2008

450 båtar redan anmälda till Tjörn Runt

Hel 450 båtar är anmälda till Tjörn Runt, men arrangörerna har full förståelse om ni njuter av det fantastiska seglingsvädret och inte hunnit anmäla er ännu. Därför förlängs anmälningstiden till måndagen den 4 augusti kl. 24.00. Du kan naturligtvis anmäla dig senare men då till förhöjd avgift.

Bland de anmälda märks 2007 års totalvinnare av Tjörn Runt Göran Haglund med sin Neptunkryssare samt startgruppsvinnarna Johan Davidsson/Smaragd, Johan Söderberg/Cumulus och Hans Oskarsson/Accent.

Även i år lyfter vi fram de båttyper som samlar 10 deltagare och därmed tävlar om ett eget pris. Det har visat sig vara en fantastisk tillströmning och Expressen toppar stort med hela 21 anmälda båtar följt av IF (16 st.), Maxi 77 (12 st.) och H-båt (10 st.). Aspiranter på eget pris är även CB 365 (9 st.), Cumulus (9 st.), X99 och Fenix med 8 st. anmälda vardera. Nordisk Folkbåt, Smaragd och Starbåt med 7 st. vardera ligger också bra till. Frågan blir naturligtvis vilket klassförbund som samlar flest deltagare?

En nyhet för i år är att vi i samarbete med RegattatTV satsar på Webb-TV. Håll utkik på www.tjornrunt.nu för den första aptitretaren. Tjörn Runt på webben lever länge, ända tills nästa Tjörn Runt, och under den tiden kan ni njuta av inslagen om och om igen!

Skepparträffarna genomförs i år tillsammans med vår samarbetspartner Stenungsbaden Yacht Club den 15 augusti. Vid tre tillfällen under fredagskvällen kommer information att ges om väder och vindförhållandena. För att underlätta för deltagarna finns även andra seglares tips och idéer på bl.a. www.tjornrunt.nu.

Tjörn Runt är den segeltävling där världsmästare och familjeseglare samsas på samma vatten och tävlar under samma förhållanden. 28 sjömil skall seglas och vi hoppas naturligtvis på en stabil vind. Första start går kl. 08:20 och därefter starter var 6:e minut.

Länk: www.tjornrunt.nu