3 augusti, 2008

Stor Webb-TV satsning inom svensk båtsport

Nu har RaceTV.se haft premiär. Webb-TV kanalen är en storsatsning inom svensk båtsport, där du som tittare kan följa allt från offshoresäsongen 2008. Intresset för svensk båtsport har blivit större och större och därmed även trycket på mediebevakning. Därför har företaget Östberg & Arrenius Filmproduktion tagit fram ett nytt koncept; RaceTV.

RaceTV kommer även att visa 2 deltävlingar från europamästerskapet i F2000 där båtarna kör i ca 100 knop. Dessa tävlingar körs i Ekenäs, Finland och i Drammen, Norge.

De kommer att bevaka varje offshorerace med upp till 8 kameror och ett antal hjälmkameror. För att ni som tittare ska få en riktig upplevelse använder de sig även av en lång kamerakran och en steadicam i en ribbåt vid ett flertal av racen. Roslagsloppet som körs från Waxholm till Öregrund bevakar de även ifrån en helikopter.

– Jag tror att svensk båtsport behöver ha ett ordentligt lyft när det gäller mediebevakning och tror att detta faller precis rätt på plats. Att se TV på webben är lätt, du behöver bara en dator med internetuppkoppling, säger RaceTVs produktionsledare Daniel Zackrisson.

www.racetv.se hittar du som tittare ett sammandrag från varje race, tillsammans med exklusiva intervjuer med förare och team, höjdpunkter från racen samt intressanta teamreportage. I deras webshop kan du också beställa hela racen tillsammans med extramaterial på DVD. På plats under alla offshorerace hittar du RaceTV:s tält, där du kan köpa eller förbeställa din egen kopia på DVD.

Tillsammans med deras samarbetspartner motorsportkanalen.se satsar de på att bli Sveriges största webb-TV kanal för motorsport. Motorsportkanalen.se kommer att visa program producerat av Östberg & Arrenius Filmproduktion.

– Vi ser fram emot detta samarbete och ser det som en naturlig del i vår breddning av motorsport. Vi vill bevaka och visa all slags motorsport på vår internetkanal och vi ser fram emot att jobba med RaceTV. Första programmet kommer vi sända redan denna vecka och det ska bli spännande att se vad RaceTV producerat, säger motorsportkanalens ägare Jimmy Lindberg.

RaceTV sponsras av ett flertal sponsorer, bland annat av SVERA, Svenska Racerbåtförbundet.

SVERA, Svenska Racerbåtförbundet, ansvarar för organisationen av racerbåtsporten i Sverige, detta omfattar utbildning, regelverk, samordning, internationella kontakter samt central administration. 
SVERA är sedan 1962 anslutet till Svenska Riksidrottsförbundet som ett av 68 specialidrottförbund Till SVERA är ett 50-tal klubbar anslutna som bedriver sporten på fältet ordnar tävlingar m.m.

För tider och platser för alla offshore och F2000 tävlingar se Sveras hemsida.

Länk: www.svera.org