12 augusti, 2008

Ny långfärdsseglare – Alubat Ovni 445

Franska varvet Alubat och välrenommerade segelbåtskonstruktören Marc Lombard sjösätter nu en ny Ovni på drygt 44 fot. Starka aluminiumskrov, lyftköl, enkelt underhåll och individuell planlösning är vad Ovni-båtarna är kända för. Kölen fälls in vid ev. grundstötning och båten kan torrsättas utan stötter. Kölen kan fällas in utan at stabiliteten påverkas.

Alubat Ovni 445 har dessutom fått en vattenlinjelängd som är hela 95% av skrovlängden för att också få bra lättvindsegenskaper. Som alla Ovnimodeller är sittbrunn och däckslayout planerade för långfärdssegling med liten besättning.

Inredning i ek eller körsbär och mycket ljusinsläpp ger en lätt och luftig boendemiljö i en planlösning som anpassas till kundernas önskemål.

I mer än 30 år har Alubat byggt Ovnibåtar i aluminium. Det goda rykte som Ovni har fått genererar en ständig efterfrågan även på andrahandsmarknaden med en åtföljande värdesäkring. Gedigen erfarenhet och personlig service gör det också bekvämt och tryggt att äga en Ovni.

Premiär för Alubat Ovni 445 på båtmässan 10-15 september i La Rochelle, Frankrike.
Båten kommer också att premiär visas på Scandinavian Boat Show i Stockholm 5-9 november.

Länk: http://www.langemaritime.com/Alubat/Alubat_html/ovni_445.html