13 augusti, 2008

259 båtar redan anmälda till Lilla Tjörn Runt

För dem som vill njuta av seglarfesten händer mycket på vattnen kring Stenungsund den 14-16 augusti. Kappseglingarna börjar torsdagen den 14 augusti med Tjörn Runt Cup som seglas på Hakefjorden. På kvällen seglas även start- och målövning för Tjörn Runt. Lilla Tjörn Runt seglas fredagen den 15 augusti runt Stenungsön. Kappseglingarna avslutas den 16 augusti med Tjörn Runt.

Lilla Tjörn Runt är unikt genom att det är en distanssegling för jollar. Tävlingen seglas inte på en klassisk kryss-läns bana utan faktiskt kring en ö, Stenungsön. Seglingens längd är 5 distansminuter och det tar cirka en till två timmar för de snabbaste.

Lilla Tjörn Runt lockar både seglarskoleelever och meriterade jolleseglare. Två av de fem VM seglarna i optimist, Oscar Lundqvist (Kullavik) och Jesper Gunneling, Hjuvik, är redan anmälda och nästan alla EM seglarna kommer att vara på plats.

Men det är inte alltid meriten som avgör vem som blir totalvinnare. Och det är en stor bedrift att vinna bland dem som seglare i den egna startgruppen. Alla seglar mot varandra och det finns även en lagtävlan där bästa klubblag koras och vinner en jolle.

Lilla Tjörn Runt brukar locka runt 350 ungdomar i optimist, zoom8, RS Feva eller RS Tera. I dagsläget är 259 jollar anmälda. Första start går kl. 10:40 och därefter sker starterna var 10:e minut.

Efter seglingen marscherar deltagarna till Tjörn Runt tältet på Stenungsbaden där prisutdelningsceremonin sker.

Länk: www.tjornrunt.nu