13 augusti, 2008

Kungälvsföretag agent för OS-båtar

Kungälvsföretaget Din båt har fått kontrakt med en tillverkare i Kina som levererar de funktionärsbåtar som används under seglingarna i OS. I höst kommer båtarna att kunna köpas i Kungälv. – De har alla kvar sina numreringar, OS-symboler och stämplar, säger Patrik Johansson, vd.

Det var genom ett samarbete med svenska exportrådet i Kina som Din båt fick kontakt med den kinesiska leverantören.

– Vi åkte runt i Kina. I Qingdao, där samtliga seglingsgrenar arrangeras, besökte vi Nautic Star marine. Vi träffade Tim Shin, delägare och stor innovatör och där låg större delen av flottan klar in för OS, säger Patrik Johansson.

Det handlar om ribbåtar som används av funktionärer, tävlingsledning och domare under seglingstävlingarna i Qingdao. Din båt kommer att ta hem ca 20 stycken av de båtar som använts under OS för att sälja dem begagnat i Kungälv.

Din båt har nyligen flyttat in i nya lokaler i Solbräcke, ett par mil norr om Göteborg och breddar nu sitt sortiment med båtar, motorer och andra intressanta produkter inom marinsegmentet. Din båt hette tidigare Kungs-jullen AB och främst sålt jullen med samma namn.

Kontakt via E-post: patrik@dinbat.se