17 augusti, 2008

Mats Johansson vann Tjörn Runt för andra gången

I lätta vindar och strålande sol bjöd den 45:e upplagan av Tjörn Runt på svårseglade förhållanden. Men Mats nyttjade vindarna och strömmarna på absolut bästa sätt i sin starbåt under de 6 timmar 54 minuter och 13 sekunder. Den korrigerade tiden blev 7 timmar 52 minuter och 12 sekunder.

Mats är en välkänd och meriterad seglare, som även deltagit i OS, och tog sin andra seger i Tjörn Runt. Genom åren är det bara fem seglare som lyckats vinna Tjörn runt två gånger och en som vunnit tre gånger.

Tävlingsledningen beslöt på grund av den svaga vinden att korta banan. Slutmål blev då etappmål/mellantid vid Vannholmarna/Björholmen. Seglarna blev informerade av speaker på Klädesholmen och i Kyrkesund samt genom signal med “flagga S” på dessa platser samt på målbåten.

539 båtar var anmälda till årets Tjörn Runt. 479 av dessa registrerade sig och 379 genomförde kappseglingen.

Länk: http://www4.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=63016