20 augusti, 2008

Prestigefylld nominering till Stenungsbaden

Stenungsbaden Yacht Club har som enda nordiskt hotell nominerats till den prestigefyllda tävlingen The European Hotel Design Awards. Det är hotellets exklusiva och hemtrevliga möteslokaler Villa JC Stevens som tävlar i kategorin för bästa inredning för konferenser.

När The European Hotel Design Awards för elfte året i rad presenterar kandidaterna till årets tävling finns bara ett svenskt bidrag med, det exklusivt och personligt inredda Villa JC Stevens på Stenungsbaden Yacht Club i Stenungssund.

– För oss känns det oerhört stort att bli nominerade i ett så pass exklusivt sammanhang. nomineringen visar att vår satsning på mer hemtrevliga och personliga konferenslokaler ligger rätt i tiden, säger Karin Åkerman, marknadschef på Stenungsbaden Yacht Club.

Det var här i Villa JC Stevens som Stenungsbaden inledde sin satsning på America´s Cup, kappseglingen som startades av just JC Stevens 1851. Alla tolv rummen i villan är således döpta efter vinnare i America´s Cup. Villa JC Stevens används främst för konferenser och ingår i hotellets koncept kring båtliv i New England–miljö som är skapad av designbyrån Stylt Trampoli. Här tas det marina till sin spets med inredningsdetaljer från Gant, Newport och Ralph Lauren och konferensmiljön är utformad för att ge en känsla av hemtrevnad.

– Villa JC Stevens är ett nytänkande koncept med konferenslokaler i hemmamiljö. Vi har ersatt de sterila mötesrummen, här träffas man istället i bekväma fåtöljer framför öppna spisen eller kring det generösa matbordet i köket. Det ger en personlig känsla av att man är hemma hos någon samtidigt som man slipper tänka på matlagning och disk, säger Erik Nissen Johansen som är Creative Director på Stylt Trampoli.

Övriga nominerade i inredningsklassen för möten och konferenser är Karim Rashids Myhotel i Brighton, Eynsham Hall Hotel Witney av Project Orange och Astoria Luzern i Schweiz vars arkitekter Jacques Herzog och Pierre de Meuron också ligger bakom nationalstadion fågelboet i Beijing som byggdes inför OS. The European Hotel Design Awards avgörs i London 6 november.

Länk: www.stenungsbaden.se