20 augusti, 2008

Massor av nyheter på Öppna Varv

Det blir en stark uppställning av branschens företag på Öppna Varv på Orust, som hålls 22–24 augusti. Öppna Varv har blivit den viktigaste flytande båtmässan i Sverige. Branschens företag satsar för att göra en riktigt bra mässa även i år.

– Trots att läget i branschen verkar lite skakigt så har inte Öppna Varv drabbats av fler avhopp och förändringar än vanligt. Det är roligt att se, säger Annika ”Nicke” Lindqvist, ansvarig för Öppna Varv på Sweboat.

– Vad som också är roligt är att de är fler nykomlingar i ledet av båtutställare och att vi till exempel kommer att kunna visa upp flera segelbåtstyper som inte har varit med tidigare.

Antalet anmälningar är som vanligt mycket stort och även i år kommer att kunna visa drygt 200 större segel- och motorbåtar i de fyra hamnarna, Ellös, Kungsviken, Henån och Vindön.

I Hallberg-Rassys hamn i Ellös blandas segel- och motorbåtar, hos Malö Yachts i Kungsviken visas segelbåtar, både Malös och andra, i Henån visas Najad segelbåtar och Bavaria segel- & motorbåtar och på Vindön visas motorbåtar hos Vindö Marin och Nord West Yachts samt segelbåtar hos Regina af Vindön Yachts.

I Ellös deltar också ett 90-tal tillbehörsföretag, som visar en lång rad olika produkter som motorer, elektronik, inredningsdetaljer, segel etc.

Öppna Varv är det största årliga evenemanget på Orust med 20 000–22 000 besökare under tre dagar i hamnarna. Öppettiden är kl. 10–18 samtliga dagar.

länken ”Utställarförteckning” är respektive ort klickbar och en aktuell förteckning över företag, båttyper samt produkter är lista. Förändringar kan komma att ske.

I Ellös visas bland annat en norsk Hallberg-Rassy 62 med byggnummer 21, ”Fair Lady”, upp i vattnet. Totalt visas tre HR 62 på Öppet Varv; även byggnumren 22 och 23 visas under byggnation i bygghallarna. Dessutom visas 48 stycken Hallberg-Rassybåtar upp i produktion, bland annat den helt nya Hallberg-Rassy 372.

I vattnet i Ellös visas åtta Hallberg-Rassymodeller mellan 31 och 62 fot upp, samt ytterligare 104 båtar mellan 31 och 62 fot från båttillverkare i nio olika länder.

På land ställer 90 relevanta tillbehörsutställare ut på varvets område. 25 000 besökare väntas till Öppet Varv.

Länk: www.sweboat.org