25 augusti, 2008

Världspremiär för Nimbus 365 Coupé

Modernt formspråk med fokus på design och innovativa, funktionella lösningar i kombination med ett lättdrivet skrov som ger möjlighet till god fart med en motor. Nimbus 365 Coupé har världspremiär i samband med Nimbus Boats Öppet Hus i Långedrag den 22 till 24 augusti. Båten är den första i en helt ny generation av Coupébåtar som bland annat bygger på det lyckade “sidewalk” konceptet. Sidewalk är namnet på en ny typ av däckslayout där man maximerar gångutrymmet på ena sidan av båten vilket gör enkelt att kliva av och på båten samt vistas på däck samtidigt som utrymmet i cockpit och ruff är generöst.

365 Coupé är den första båten i en ny generation Coupé modeller som bjuder på många spännande nyheter. Förutom sidewalk är det mest tydliga ett modernare formspråk, limmade rutor med stor välvd framruta, öppningsbar flushmonterad skjutdörr på styrbordsidan och marknadens största öppningsbara glastak. Den innovativa flushmonterade sidodörren medger maximal gångbredd och stor dörröppning samtidigt som dörren blir en integrerad del i designen.

De polyuretanlimmade rutorna i överbyggnaden betyder förutom ett modernt utseende att överbyggnaden får en unik stabilitet och en mycket tyst salong. Dessutom bjuder båten på ett stort akterdäck som ligger i samma nivå som badbryggan och salongen. Den rymliga salongen med sina stora plana ytor upplevs som ljus och modern men mysig tack vare kombinationen av material på dynor och kuddar och det gedigna träarbetet i salong och cockpit. Förarplatsen och instrumenteringen känns mycket funktionell och modern tack vare helt ny ergonomisk utformning med nya färgkombinationer som reducerar ljusreflektioner.

Interiört bjuder 365 Coupé på fler nyheter. Bland annat är skotten tygbeklädda med ljust material som ökar känslan av rymd men som också dämpar ljud. Toaletten har två ingångar och duschkabin med full ståhöjd.

Utvecklingen av 365 Coupe har utvecklats med ledorden solid funktionell komfort i modern design med miljömedveten produktionsteknik och goda prestanda. Tack vare vår utvecklingsprocess och produktionsteknik (Nimbus Production System), som har stora likheter med bilindustrin, har vi tagit fram en båt som ger svåröverträffade miljöegenskaper. Vid plasttillverkning används enbart vacuuminjicering som är en mycket miljövänlig sluten tillverkningsprocess. Produktionstekniken bygger en ytterform och ett inre membran som ligger mot varandra under vacuum. Undertrycket drar in polyestern mellan formen och membranet och eftersom metoden är sluten blir miljöbelastningen i stort sett obefintlig. Kvaliteten på slutprodukten blir både högre och jämnare. Dessutom blir båten lättare och styvare. Detta medverkar till att båten får god cruising-fart också med en motor vilket jämfört med andra båtar i samma storlek som har två motorer minskar såväl kostnaden vid köpet som bränsleförbrukningen och därmed utsläppen av avgaser och koldioxid. Nimbus har alltså återigen utvecklat en båt som minskar miljöbelastningen såväl vid produktionen som vid användandet.

Till båtens utmärkande egenskaper hör en mängd innovativa lösningar. Goda stuvutrymmen och en planlösning som ger stora sociala utrymmen som passar för en hela familjen eller för att umgås med vänner och bekanta. I den generösa förkabinen inryms en stor dubbel-bädd, med stora förvaringsutrymmen i form av utdragslådor, två garderober och flera välplacerade mindre stuvfack och hyllor.

Gästkabinen på babordssidan har en dubbelbädd med soffa och stor garderob. Dessutom en stor toalett med riktig duschkabin med full ståhöjd och svängdörr. Utöver de två kabinerna i ruffen finns det möjlighet bädda i salongen. I båtens cockpit återfinns pentryt med stora plana träytor generösa avställnings- och förvaringsutrymmen. Spis och handfat ligger dolt under den eleganta träskivan i pentryt vilken snabbt och lätt fälls upp. Gott om utrymmen i utdragslådor, specialdesignad utdragbar vin- och glasförvaring och ett rymligt rostfritt kylskåp.

Enkel kapellhantering, mycket tyst och mjuk gång och inte minst en mycket genomtänkt produktionsprocess ger nya Nimbus 365 Coupé unika egenskaper. Sammantaget är 365 Coupé en modern, solid och funktionellt båt som med mindre miljöpåverkan passar perfekt för ett okomplicerat och njutbart liv till sjöss.

Nimbus Coupé är marknadens i särklass mest sålda modellserie med över 3 000 producerade båtar genom åren och därigenom en av världens populäraste långfärdsbåtar.

Teknisk översikt
Längd / Length over all (L.O.A.) 10,95 m
Bredd / Width 3,50 m
Djupgående / Draught 1,00 m
Vikt / Weight 6 300 kg
Bränsletank / Fuel tank 700 l
Vattentank / Water tank 250 l
Batterier / Batteries 8x12V-80 Ah
CE-kategori / CE-category B
Antal kojer / No. of beds 4+2

Motoralternativ / Engine alternative
Volvo Penta D6-370 (272 kW, 370 hk/hp) 25 kn

Länk: www.nimbus.se