26 augusti, 2008

Designad bruksbåt med exceptionella prestanda

Nya Paragon 25:ans skrovkonstruktion är inspirerat av de välutprövade Search and Resque patrullbåtarna världen över med egenskaper för att klara de värsta möjliga situationer ut till havs under krävande räddningsoperationer. Paragon 25 med sin 26,5 graders V botten är starkt inspirerat på basis av dessa båtars skrov med deras manöverbilitet och gångegenskaper.

När förhållandena ute till havs snabbt förändras behövs en båt som med säkerhet vidstår alla dessa beprövningar. Den nya Paragon 25 erbjuder en oslagbar komfort i sjö i sin klass tack vare dess djupa V-botten. Den djupa V-bottens konstruktionen erbjuder mjuk och komfortabel gång även under alldagliga förhållanden, kombinerad med exakt styrkänsla och sportiga köregenskaper.

Paragon Yachts ägs sedan i våras Nimbus Boats och ingår i Nimbus Group. Det viktigaste momentet i produktutvecklingen av nya Paragon 25 var skrovets utformning för att få inkorporerat komfortabla och tysta gångegenskaper, ett vridstyvt handlaminerat skrov med divinycell samt högklassig inredning med väl fungerande utrymmen, förväntade av en commuter eller weekender. Dessa egenskaper är enligt oss de viktigaste egenskaper på en modern båt idag och för framtiden.

Innovation: Unika lösningar
26,5 graders V-botten.
En starkt formad V botten garanterar bekväm gång vare sig alldags körning i småa korta och skarpa vågor eller under krävande väderleksförhållanden ute till havs. Bekväma långfärder och sportiga köregenskaper erhålles tack vare nya Paragon 25 unika skrovkonstruktion.

Flush deck
Däcket på Paragon 25 är ett sk. flush deck. Ifall en våg bryter sig över däck under gång påverkar dess vattenmassa inte märkbart båtens styrförmåga eller stabilitet tack vare att vattenmassan spolas helt enkelt rakt ut akteröver och rinner ohindrat tillbaka i havet. Detta flush deck konstruktionssätt är känt tex. ifrån tävlingssegelbåtar.

Ponton beklädd med ORCA
Nya Paragon 25 erbjuder med dess pontonbyggnad samma egenskaper som en luftfylld RIB båt, med stabilitet under gång, balans och säkerhet under hårda omständigheter men utan risk för deflation eftersssom pontonen är fylld med nomalen® beklädd med ett neopren yttermaterial av ORCA®. Pontonen skyddar även skrovet emot skråmor och repor vid tilläggning till hamn.

Tre skjutdörrar
Två skjutdörrar till sidodäck samt en stor skjutdörr akteröver förbättrar komforten , rymdkänslan och ökar trivseln ombord.

Eluppvärmd panorama vindruta
Nya Paragon 25 har som standard en dubbel laminerad vindruta med inbyggd eluppvärmning.
Klassens högsta kvalitet på interiör.

Inredning av högsta kvalitet byggd av yrkesmän med gedigen kunskap av produktion för de välkända lyxsegelbåtarna byggda i Jakobstad, Finland. Träinredningen är byggd komplett i afrikansk mahogny med ett golv av exotisk Jatoba kombinerat med det skandinaviska träslaget björk som ger en trevlig kontrast av exklusiva material.
Som tillval finns för Paragon 25 ett Visual paket som innehåller 4 st runda portlights till förkabinen samt två stora skjutbara takluckor till kabinen. Belysningspaketet erbjuder repljus i förkabinen sidor, i sockeln i kabinen samt belysning i motorrummet. Teak däcket är byggt på samma princip som på de finsktbyggda lyxsegelbåtarna, dvs. med utfyllt fiskbensmönster. Ett kylskåp med rostfri front under förarstolen samt ett infällbart gasolkök i diskhon tillhör även tilläggsutrustningslistan.

Motorer: Prestanda och pålitlighet
Motorprogrammet för nya Paragon 25 omfattar Volvo Pentas nya D4 motorer med 225hk, 260hk respektive 300hk versionen. Samtliga hör till de ledande i segmented när det gäller driftekonomi och effektivitet. Med 300hk motorn uppnås maxfart på 37 knop medan 225hk motorn erbjuder en toppfart på 32 knop. Cruisehastigheten uppnår 30 till 33 knop med den starkaste motorn.

Paragon Yachts modellurval kommer i nära framtiden att bestå av 25, 29, 33 och 43 fots versioner.

Länk: www.paragonyachts.fi